NVVK

De Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK) is hét kennisplatform voor veiligheidskundigen in Nederland. 

Met een netwerk van 3.000 veiligheidskundige leden in uiteenlopende disciplines en groepen staan onze leden er niet alleen voor. 

De NVVK is actief betrokken bij veranderingen in wet- en regelgeving. Ook komt de NVVK op voor de belangen van de leden en veiligheidskundigen in het algemeen.  

Meer informatie

Voor leden - Mijn NVVK

Het beroep van veiligheidskundige is zeer divers. Diezelfde diversiteit is te vinden onder de NVVK-leden. Het grootste deel heeft een MVK- en/of HVK-opleiding gevolgd, maar ook IVK en MoSHE zijn vertegenwoordigd. Het ervaringsniveau loopt uiteen van pas afgestudeerden tot specialisten met jarenlange ervaring.

De NVVK biedt al deze veiligheidskundigen een platform waar kennisuitwisseling centraal staat, om zo de persoonlijke ontwikkeling en die van het veiligheidskundige vakgebied te ondersteunen. 

Ga naar 'Mijn NVVK'

Actueel

Bekijk een overzicht van het laatste nieuws, actuele items en andere relevante ontwikkelingen. 

Waar houdt de NVVK zich mee bezig en welke activiteiten worden er georganiseerd? Waar zetten we ons voor in en wanneer verschijnen wij in de media? Op deze pagina vindt u alle actuele informatie.

Meer informatie is ook te lezen via de Kennisdomeinen en het overzicht van publicaties.

Meer actueel

Zoek een geregistreerd deskundige

Bent u op zoek naar een veiligheidskundige of risicoprofessional voor uw bedrijf of project? Dan wijzen we u graag op het register voor deskundigen.

Dit register waarborgt dat de opgenomen veiligheidskundigen en risicoprofessionals gekwalificeerd zijn.

zoeken
Zoek een geregistreerd deskundige

Lid worden

Voor en door Veiligheidskundigen.

Benieuwd wat een NVVK-lidmaatschap inhoudt en wat het voordeel is voor u als veiligheidskundige? We hebben alle informatie duidelijk op een rij gezet.

NVVK-jubileum70jr
Meer info

NVVK Jubileumcongres 2022

banner - roze.PNG

Veiligheidskundige, wat bezielt je?

Op 8 en 9 november 2022 vond het 75-jarig jubileumcongres plaats in het Conferentiecentrum Koningshof bij Eindhoven. Hét congres voor en door veiligheidsprofessionals en alle anderen die zich dagelijks bezighouden met onze veiligheid.

Kijk op de congressite voor een foto-verslag en de presentaties.

 

Foto-verslag en presentaties

Hervormingen

Tijdens de Algemene Vergadering (AV) op 11 November 2021 heeft bijna 80% van de deelnemende leden ingestemd met de voorgestelde aanpassingen van de verenigingstructuur, conform het advies van de werkgroep. In 2022 is hard gewerkt aan het vervolg van de uitwerking van de plannen wat heeft geleid tot een slagvaardiger vereniging.

Tijdens het NVVK Jubileumcongres 2022 wordt het nieuwe, door de ledenraad aangestelde, bestuur voorgesteld. Dit nieuwe bestuur zal de hervormingen verder invullen.

Meer informatie