EV groot1

NVVK

De Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK) is hét kennisplatform voor veiligheidskundigen in Nederland. 

Met een netwerk van 3.000 veiligheidskundige leden in uiteenlopende disciplines en groepen staan onze leden er niet alleen voor. 

De NVVK is actief betrokken bij veranderingen in wet- en regelgeving. Ook komt de NVVK op voor de belangen van de leden en veiligheidskundigen in het algemeen.  

Meer informatie

Voor leden; Mijn NVVK

Het beroep van veiligheidskundige is zeer divers. Diezelfde diversiteit is te vinden onder de NVVK-leden. Het grootste deel heeft een MVK- en/of HVK-opleiding gevolgd, maar ook IVK en MoSHE zijn vertegenwoordigd. Het ervaringsniveau loopt uiteen van pas afgestudeerden tot specialisten met jarenlange ervaring.

De NVVK biedt al deze veiligheidskundigen een platform waar kennisuitwisseling centraal staat, om zo de persoonlijke ontwikkeling en die van het veiligheidskundige vakgebied te ondersteunen. 

Ga naar 'Mijn NVVK'

Actueel

Bekijk een overzicht van het laatste nieuws, actuele items en andere relevante ontwikkelingen. 

Waar houdt de NVVK zich mee bezig en welke activiteiten worden er georganiseerd? Waar zetten we ons voor in en wanneer verschijnen wij in de media? Op deze pagina vindt u alle actuele informatie.

Meer informatie is ook te lezen via de Kennisdomeinen en het overzicht van publicaties.

Actueel

Zoek een geregistreerd deskundige

Bent u op zoek naar een veiligheidskundige of risicoprofessional voor uw bedrijf of project? Dan wijzen we u graag op het register voor deskundigen.

Dit register waarborgt dat de opgenomen veiligheidskundigen en risicoprofessionals gekwalificeerd zijn.

zoeken
Zoek een geregistreerd deskundige

Agenda

In de agenda vindt u een overzicht van de geplande bijeenkomsten en evenementen.

Toon alles

Lid worden

Voor en door Veiligheidskundigen.

Benieuwd wat een NVVK-lidmaatschap inhoudt en wat het voordeel is voor u als veiligheidskundige? We hebben alle informatie duidelijk op een rij gezet.

NVVK-jubileum70jr
Meer info

Congres 2021 in online sferen

600 deelnemers namen via de digitale snelweg deel aan het NVVK-congres. Zij zagen een boeiende paneldiscussie, die dilemma’s voor de veiligheidskundige praktijk bloot legden. Over de economische waarde van veilig werken, grenzen aan veiligheid, privatisering van inspecties en de impact van de coronacrisis op het veiligheidsbewustzijn.

De opnames van het plenaire gedeelte van het congres zijn via onderstaande link exclusief voor NVVK-leden beschikbaar.

Klik hier voor de opnames en het verslag

Hervormingen

Tijdens de Algemene Vergadering (AV) op 11 November 2021 heeft bijna 80% van de deelnemende leden ingestemd met de voorgestelde aanpassingen van de verenigingstructuur, conform het advies van de werkgroep. In 2022 wordt een vervolg gegeven aan de uitwerking van de plannen. 

Meer informatie