Witte rook

Het nieuwe hoofdbestuur

Het is gelukt! In relatief korte tijd is het gelukt om nieuwe bestuursleden te werven èn te benoemen. De benoemingscommissie – Martijn Kommer, Peter Booster, Eddie Stam met Rob Bongenaar als secretaris – hebben alle sollicitanten aan de tand gevoeld en hun conclusies en unanieme voordracht naar de Ledenraad gestuurd. Deze heeft vervolgens ingestemd met de voordracht. Tot zover de procedures…

Want het gaat natuurlijk om de vraag 'Wie zijn ze?' 

"Met onderstaande invulling van de bestaande vacatures hebben we een mooie mix van ervaring en nieuw bloed. De vereniging heeft na een turbulente periode behoefte aan teamplayers die allemaal willen gaan voor groei en bloei van onze vereniging en die rust brengen aan het bestuurlijke front. Deze voordracht ondersteunt deze behoefte wat ons betreft uitstekend." 

De benoemingscommissie

 

De nieuwe voorzitter is Jaap van de Ruit (Manager Health & Safety & Total Quality Management, Tata Steel R&D). Jaap zit al vanaf de start in de Ledenraad en weet wat er speelt binnen de NVVK. Jaap is ambitieus als het gaat om het naar een hoger niveau tillen van de vereniging. Daarnaast wordt hij door de benoemingscommissie geroemd om zijn leiderschap, senioriteit en zijn ervaring als bestuurder. Daarnaast is hij van nature een teamplayer en verbinder.

De nieuwe vice-voorzitter is Angelique Klaver (Project HSSE, Tennet). Ook zij komt uit de Ledenraad en heeft als ambitie om de samenwerking tussen HB en LR te verbeteren en te optimaliseren. Haar mantra: "Praat met elkaar, niet over elkaar en werk samen!" Naast haar enorme drive om te verbinden prijst de benoemingscommissie ook haar energieke manier om de juiste experts in te schakelen en – waar nodig – ook zelf in te springen als iets vlot getrokken moet worden.

Naast deze specifieke functies zijn ook twee algemene bestuursleden gekozen.

Bas Gorter (Manager SHE, Friesland Campina), een bekende binnen de vereniging met een imposante carrière als veiligheidskundige. Bas is een organisator en teamplayer. Daarnaast wil hij graag iets voor het vak – waar hij al zo lang actief in is – betekenen en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de NVVK als het kenniscentrum voor veiligheidskundigen.


Wim Leerentveld (H&S Coördinator, Rockwool) is de andere aanwinst. Hij heeft al eens eerder overwogen zich kandidaat te stellen, maar heeft er nu meer tijd voor. Wim is een doorgewinterde en evenwichtige bestuurder en, net als Bas, een goede organisator en teamplayer.Het nieuwe team

zie ook elders op de website

Voorzitter

Jaap van de Ruit

Vicevoorzitter  

Angelique Klaver

Penningmeester

Louis Nijland

Secretaris 

Monique van Geel

Algemeen bestuurslid 

Martijn Kommer

Bas Gorter

Wim Leerentveld

De voortekenen zijn hoopvol: een groep teamplayers die niets liever doet dan energiek verbinden om zo de NVVK verder te professionaliseren, naar een hoger niveau te tillen én een bijdrage te leveren aan de veiligheidskunde en haar beoefenaars vormt het nieuwe NVVK-bestuur.

 


12 juli 2024
Deel deze post
Labels
Aanmelden om een reactie achter te laten
Bewustwording, risicocommunicatie en systeembenadering
Henk van der Molen over het belang bij de aanpak van beroepsziekten