Het Bestuur

De NVVK is een landelijke vereniging. De vereniging is georganiseerd in verschillende groepen die actief zijn binnen een of meerdere van de vijf kennisdomeinen. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers, wordt benoemd door de NVVK Ledenraad en wordt ondersteund door een secretariaat. Tijdens de eerste dag van het NVVK Jubileumcongres (8 november 2022) is het nieuwe bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde gepresenteerd (zie de huidige samenstelling hieronder).

Contact opnemen met het bestuur kan via e-mail aan het secretariaat.

Jaap van de Ruit

Voorzitter

Jaap is net begonnen als voorzitter van het NVVK-hoofdbestuur. Hij stelt zich binnenkort verder voor. 

 

Angelique Klaver

Vice-voorzitter

Angelique is recent toegetreden tot het hoofdbestuur. Zij stelt zich graag later verder voor. 

Louis Nijland

Penningmeester

In 1990 ben ik NVVK-lid geworden. Van 1999 tot 2015 was ik voorzitter van de inmiddels opgeheven regio Twente-IJsseldelta. Sinds november 2014 zit ik in het bestuur van de NVVK. Sinds november 2016 vervul ik de functie van penningmeester.

Betaald ben ik werkzaam als senior consultant arbeidsomstandigheden en bedrijfshulpverlening. Mijn werkgebied is heel Nederland, maar concentreert zich op West-Brabant, Zuid- en Noord-Holland en Utrecht. Met 95 collega’s richten wij ons op de bouwkundige, installatietechnische en organisatorische maatregelen (BIO) rond brandveiligheid. 

Naast mijn veiligheidskundige opleiding heb ik een bedrijfskundige en administratieve achtergrond.

Monique van Geel

Secretaris

Monique van Geel is sinds eind 2023 onze nieuwe NVVK-secretaris. Binnenkort stelt zij zich graag verder voor.


Bas Gorter

Algemeen bestuurslid

Angelique is recent toegetreden tot het hoofdbestuur. Zij stelt zich graag later verder voor. 

Wim Leerentveld

Algemeen bestuurslid

In 2023 ben ik lid geworden van de NVVK en sinds kort gestart als bestuurslid.

Ik heb ruime ervaring in het besturen van grote en kleine verenigingen en dat is ook een van de redenen geweest dat ik mijzelf kandidaat heb gesteld voor het bestuur van de NVVK.

Ik denk dat ik een goede bijdrage kan leveren aan de professionalisering van de vereniging, dat ik oog heb voor signalen uit de praktijk. Ik zet mij graag in om het beleid van de vereniging beter aan te laten sluiten op de praktijk en de behoeftes van de leden.

Beroepsmatig ben ik H&S coördinator bij Rockwool. Buiten werktijd ga ik graag wielrennen, duiken, spinnen en fitnessen.


Martijn Kommer

Algemeen bestuurslid

In 2018 lid geworden van de NVVK, maar als bestuurslid van het Platform Risicodeskundigheid heb ik mij de afgelopen jaren ingezet voor de vorming en inrichting van het Platform en het Register RisicoProfessionals (RRP®). De kennis en kunde op dit vlak wil ik mede inzetten ter bevordering van de verbondenheid tussen de NVVK en het Platform Risicodeskundigheid en de verdere professionalisering van de beroepsgroepen. Ik ben werkzaam voor Allianz Benelux waar ik verantwoordelijk ben voor een team van risicodeskundigen, verdeeld over drie landen. Naast mijn dagelijks werk vind ik het leuk om te sporten (o.a. spinning), lezen en te koken.