Klik op "Bewerken" in het rechterdeelvenster om dit te vervangen door je eigen HTML-code

Over NVVK


De Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK) is een kennisplatform voor en door veiligheidskundigen in Nederland. Met een netwerk van 3.000 veiligheidskundigen in uiteenlopende disciplines en vakgroepen staan onze leden er niet alleen voor. De NVVK is actief betrokken bij veranderingen in wet- en regelgeving. Ook komt de NVVK op voor de belangen van de leden en veiligheidskundigen in het algemeen.  


Dé veiligheidskundige bestaat niet. Veiligheidskunde is een zeer breed begrip en een onmisbare expertise in alle bedrijfstakken, van gezondheidszorg tot chemische industrie en dienstverlening. Het werkterrein van de NVVK is daarom verdeeld over vijf domeinen: arbeidsveiligheid, externe veiligheid, sociale veiligheid, zorgveiligheid en transportveiligheid.


De NVVK voorziet in een netwerk dat veiligheidskundigen kunnen gebruiken voor praktijkgerichte vragen. De vereniging organiseert regelmatig landelijke en regionale bijeenkomsten. Hier kunnen leden contacten leggen en is er ruimte voor het uitwisselen van vakinhoudelijke informatie.


De NVVK investeert ook in de voortdurende ontwikkeling van de beroepsgroep. Het informatieblad van de NVVK (NVVK info) bevat specialistische kennis en is inmiddels uitgegroeid tot een gerespecteerd vakblad voor veiligheidskunde. Daarnaast organiseert de NVVK het Veiligheidscongres, de NVVK-(scriptie)prijs, de Andrew Hale-beurs en de Jan de Kroes-lezing.Statuten, Huishoudelijk Reglement en Beroepscode

  Voorwaarden persoonlijk lidmaatschap (27-09-2022)

  Huishoudelijk Reglement NVVK 2022 (12-05-2022)

  Statuten NVVK (12-05-2022)

  Voorwaarden kennismakingslidmaatschap voor studenten (04-03-2021)

  NVVK Beroepscode (16-12-2020)

  Voorwaarden Persoonlijk lidmaatschap (16-09-2019)