EERSTE NVVK-LEDENRAADSVERKIEZINGEN SUCCESVOL VERLOPEN

Afbeelding Verkiezingsnieuws.png

LEDEN VAN NIEUWE LEDENRAAD BEKEND

Van 8 t/m 12 juli vonden de eerste NVVK-Ledenraadsverkiezingen plaats. De Ledenraad is het belangrijkste beleidsorgaan van Nederlands belangrijkste kenniscentrum voor veiligheidsvraagstukken, naast het Hoofdbestuur. Na een succesvolle verkiezingscampagne, waarin vele leden zich kandidaat hebben gesteld, zijn het procedurele verloop en de resultaten van de verkiezingen gisteren gecheckt door de speciaal in het leven geroepen Kiescommissie. Deze commissie, bestaande uit de leden Daniëlle van Walsum, Sander Kraaijenbrink en Jan Doornbusch, constateerde dat alles correct was verlopen. Hierdoor kan nu de uitslag worden vastgesteld.

De Uitslag
De gekozen leden zijn:


• Namens kiesdistrict Midden-Nederland: Tamara Kubbenga, Monique van Geel, Erik Kooij
• Namens kiesdistrict Noord-Holland: Peter Booster, Jaap van de Ruit, Joep Bloedjes
• Namens kiesdistrict Noord-Nederland: Joke Hiemstra, Frits Schuiling, Eddie Stam
• Namens kiesdistrict Zuid-Holland: Angelique Klaver, Christiaan Poll, Rob van de Bank
• Namens kiesdistrict Zuid-Nederland: Peter Bakker, Edwin van Haperen
• Namens kiesgroep Risicoprofessionals: Mari van Alphen

*) In kiesdistrict Zuid-Nederland stelden zich slechts twee leden kandidaat. Daarom hoefde in dit district niet te worden gestemd en worden beide kandidaten automatisch lid van de ledenraad.

"De digitale opkomst van bijna 30% geeft aan dat het fenomeen Ledenraad bij vele leden nog enige betekenis moet krijgen. Deze eerste editie illustreert tegelijkertijd dat 30% van onze leden zich bezighoudt met de toekomst van onze vereniging, en dat is bijzonder verheugend", zegt Kees Roelofs, voorzitter van de NVVK. "Waar ik me tevens erg over verheug is het grote aantal vrouwen dat in de nieuwe Ledenraad zal plaatsnemen. Ik vind het een treffend bewijs dat het belangrijke en multidisciplinaire onderwerp veiligheid in goede handen is bij een in alle opzichten zeer diverse raad."

Wat staat nu te gebeuren?
Alle gekozen leden zijn inmiddels persoonlijk benaderd. De eerste bijeenkomst van de nieuwe Ledenraad zal eind augustus plaats vinden. Dan mogen de leden zich direct buigen over één van de belangrijke onderwerpen voor dit najaar: de benoeming van een nieuw Hoofdbestuur.