Extern - World of Industry, Technology & Science (WoTS)

Details

Extern - World of Industry, Technology & Science (WoTS)

Iedereen weet hoe belangrijk het is om veilig te werken op het lab. Maar ben jij ook op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en oplossingen om veilig te werken? Tijdens de World of Industry, Technology & Science van 24 t/m 27 september doe je kosteloos mee aan de X-pedition Veiligheid: Hoe veilig werk jij?

De X-pedition is een interactieve tour over de beursvloer langs zes specialisten. Zo leer je op een praktische manier over schadelijk geluid in laboratoria, het veilig afvoeren van giftig en besmettelijk afval en het herkennen van gevaarlijke situaties op de werkplek. Op elke stand word je een vraag gesteld. Na het voltooien van de X-pedition ontvang je een presentje én een certificaat.

Naast de X-pedition is er op Dinsdag 24 september van 10.00 tot 11.30 een aansluitend seminar: Hoe veilig werk jij?

Op het laboratoria worden veel gevaarlijke stoffen gebruikt. Iedereen wil natuurlijk zo’n laag mogelijke blootstelling aan gevaarlijke stoffen en daarom zijn er op de meeste labs veel maatregelen om blootstelling te verlagen of te voorkomen. Toch blijven we altijd kritisch kijken of alle risico’s al gedekt zijn. Kunnen en moeten we nog meer doen? Wat als situaties veranderen? Tijdens deze lezing wordt een specifiek voorbeeld uit de praktijk uitgelicht; van inventarisatie van de blootstelling tot waar mogelijk het elimineren of verkleinen daarvan. Daarnaast is er tijdens deze lezing aandacht voor gedrag en veilig werken in het laboratorium.

Naast het seminar zijn er ook verschillende workshops over veilig werken in het laboratorium.

Bekijk hier het programma van de World of Laboratory.

Registreer hier je bezoek aan de World of Industry, Technology & Science.


Details

Datum & Tijd
dinsdag 24 september 2024
Start - 10:00 (Europe/Amsterdam)
vrijdag 27 september 2024
Einde - 13:00 (Europe/Amsterdam)

Toevoegen aan Agenda

Locatie

Jaarbeurs Utrecht

--Jaarbeurs Utrecht--
--Jaarbeurs Utrecht--
Organisator

FHI Laboratorium Technologie