De voedingsmiddelenindustrie staat voor een grote uitdaging door de toenemende arbeidskrapte. De werknemers in deze sector zijn over het algemeen ouder en stoppen vaker vroegtijdig met werken dan gemiddeld. Prognoses wijzen erop dat het aanbod van arbeidskrachten in de komende jaren zal stagneren en zelfs zal krimpen. Ondernemers die willen groeien, worden geconfronteerd met een krappe arbeidsmarkt.
Om hierop te reageren, is robotisering een mogelijke oplossing. Ook de duurzame inzetbaarheid van personeel vereist aandacht, volgens analisten van de Rabobank.
Twee belangrijke opgaven
Ondernemers staan voor twee belangrijke opgaven. Ten eerste moeten zij de arbeidsproductiviteit verhogen zodat minder medewerkers meer werk kunnen verzetten. Ten tweede moeten ze zich richten op het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van hun werknemers om vroegtijdige uitval te voorkomen.
Investeren in automatisering, digitalisering en robotisering kan producenten helpen om te groeien met gelijkblijvend of zelfs minder personeel. In de voedingsmiddelenindustrie zijn er momenteel relatief weinig robots vergeleken met andere sectoren. De meeste robots die nu in gebruik zijn, worden ingezet voor palletiseren, een relatief eenvoudige taak. Er zijn echter plannen om robots op andere plekken in het productieproces te integreren.
Verbeterde arbeidsomstandigheden
Gezien de verwachting dat Nederland in de toekomst steeds meer een beroep zal moeten doen op werknemers ouder dan 60 jaar, is het cruciaal dat werkgevers ook investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun personeel. Verbeterde arbeidsomstandigheden kunnen helpen om personeel langer in dienst te houden en uitval en ziektekosten te verminderen.
Daarnaast spelen goede arbeidsomstandigheden een rol bij het aantrekken van nieuwe medewerkers. Door fysiek zwaar, gevaarlijk of repetitief werk minder belastend te maken, wordt de voedingsmiddelenindustrie aantrekkelijker voor zowel oudere werknemers als jongeren die net de arbeidsmarkt betreden.
Bron: FoodHolland