NLA onderzoekt tragisch ongeval bij biomassacentrale

Bij een Brabantse biomassacentrale vond op 21 mei een tragisch ongeluk plaats. Een persoon werd tijdens werkzaamheden aangereden door een shovel. Meerdere medewerkers waren getuige van het ongeval, meldt de Arbeidsinspectie.

De traumaheli landde snel voor eerste hulp, maar het slachtoffer overleed ter plaatse. Ook politie en ambulance waren aanwezig. De identiteit van het slachtoffer is niet vrijgegeven, maar het betrof iemand die vanwege werk op het terrein was, mogelijk een ingehuurde kracht.

Feiten op een rij

De algemeen directeur van de biomassacentrale bevestigt het ongeval. Aan De Gelderlander vertelt hij: "We willen eerst de feiten op een rij zetten en overleggen met betrokken instanties voordat we met een verklaring komen.”

Medewerkers van een onderhoudsbedrijf worden op het terrein van de biomassacentrale ingezet voor onderhoud van installaties, het op afroep aan- en uitzetten ervan en het laden en lossen van vrachten. Bij welk soort werk de man is aangereden, kan een woordvoerder niet vertellen.

Onderzoek Arbeidsinspectie

De Nederlandse Arbeidsinspectie onderzoekt de toedracht van het ongeval en kijkt of er sprake was van nalatigheid of opzet door de werkgever. Dit onderzoek valt onder het gezag van het Openbaar Ministerie en maakt deel uit van de standaardprocedure bij dergelijke incidenten.

Bronnen: De Gelderlander en Eindhovens Dagblad


31 mei 2024
Deel deze post
Aanmelden om een reactie achter te laten
Risico op uitstroom gevaarlijke stoffen voorkomen
Emissie azijnzuur, Indorama oktober 2022