Lancering webtool constructieve veiligheid

Tijdens het symposium van het Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV) begin mei werd een nieuwe webtool Borgr met groot enthousiasme gelanceerd.

Dura Vermeer heeft aan de wieg gestaan van dit product, dat zijn oorsprong heeft in het ongeval met het instorten van het tribunedak in aanbouw van stadion Grolsch Veste in 2011.

Borgr is een online tool dat "constructieve veiligheid borgt in het gehele ontwikkelproce". De tool neemt je van begin tot eind van een bouwtraject aan de hand mee door je vragen te stellen over constructieve veiligheid. Alle leden van het projectteam moeten meedoen in het beantwoorden van de vragen. Constructieve veiligheid is een ketenverantwoordelijkheid en alleen ja of nee antwoorden is niet voldoende; ieder antwoord moet worden gemotiveerd.

De ontwikkeling van Borgr is een gezamenlijk initiatief van KPCV en haar partners. Tijdens de lancering riepen sprekers, waaronder Job Dura (CEO Dura Vermeer), Joost Nelis (COO BAM Nederland), Paul Hooijschuur (partner Pieters Bouwtechniek), Jeroen Lammertse (directeur Aboma) en Dick Stoelhorst (voorzitter KPCV), alle ketenpartners in de bouw op om gebruik te maken van deze nieuwe webtool. "Door samen te werken en onze kennis te delen, kunnen we projecten steeds veiliger ontwikkelen", aldus Dick Stoelhorst, voorzitter van KPCV.

Bij het afsluiten van een fase beoordeelt degene die in die fase eindverantwoordelijk is voor constructieve veiligheid of deze voldoende is geborgd. Ook de verantwoordelijke voor de volgende fase moet het resultaat kunnen accepteren, zodat hij of zij met zijn of haar team dóór kan. Zo niet, dan is er nog huiswerk te doen door het team van de voorgaande fase.

Bronnen: KPCV en Bouwend Nederland# bouw
13 mei 2024
Deel deze post
Labels
Aanmelden om een reactie achter te laten
Schijnzelfstandigheid in de kinderopvang