Jaarverslag Opsporingsdienst NLA

analyse operationele effectiviteit en impact

Het recent gepubliceerde jaarverslag van 2023 van de Opsporingsdienst van de NLA biedt een gedetailleerd overzicht van de operationele activiteiten en prestaties van het afgelopen jaar. Dit rapport werpt een scherp licht op het volledige proces van strafrechtelijk onderzoek binnen de organisatie, vanaf de eerste signalen tot aan de uiteindelijke afhandeling door het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie.

Het verslag begint met de cruciale fase van signaalontvangst en de daaropvolgende voorbereiding van onderzoeken door de afdeling Opsporingsinformatie. Vervolgens wordt ingegaan op de uitvoering van tactische opsporingsonderzoeken door gespecialiseerde eenheden zoals Recherche Werk & Inkomen, Recherche Arbeidsuitbuiting en Recherche Zorgfraude. Hierbij wordt uitgebreid stilgestaan bij het verzamelen van bewijsmateriaal en het identificeren van mogelijke misdrijven.

Handhavingsarrangement 2023

Daarnaast analyseert het verslag de implementatie van het handhavingsarrangement 2023 en benoemt het de behaalde resultaten in relatie tot de gestelde doelstellingen. Het biedt tevens inzicht in actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied van opsporing, zoals nieuwe technologische ontwikkelingen en wetswijzigingen die van invloed zijn op het werk van de Opsporingsdienst.

Het jaarverslag beslaat 22 pagina's en is beschikbaar als downloadbaar pdf-document.

Bron: NederlandseArbeidsinspectie


24 juni 2024
Deel deze post
Aanmelden om een reactie achter te laten
Binnenkort: meldpunt voor misstanden met arbeidsmigranten