Cyberweerbaarheid van de chemische sector

De digitale veiligheid van onze samenleving en economie staat steeds vaker onder druk. Als het misgaat in de systemen van chemische bedrijven, kan dat grote gevolgen hebben voor iedereen. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) helpt (chemische) bedrijven om cyberweerbaar te zijn.

De EU voert de Network and Information Security Directive (NIS2) in. Deze richtlijn wordt in Nederland omgezet in de Cyberbeveiligingswet voor de omgang met cybersecurity en cyberincidenten. Organisaties krijgen vanaf 2025 met deze nieuwe wetgeving te maken.

Cyberweerbaarheid

Aandacht voor cyberweerbaarheid is steeds meer een randvoorwaarde om veilig te kunnen ondernemen. Denk aan cyberaanvallen door hackers of fouten in software. Wat is ervoor nodig om cyberweerbaar te zijn in de chemische sector? Dat onderzoekt IenW samen met overheden, bedrijven en burgers. Meer hier hierover is te lezen op de site Versterken Cyberweerbaarheid. Op de website van het NCSC staat meer informatie over de Cyberbeveiligingswet en maatregelen die organisaties (nu al) kunnen nemen.

Terugkijken webinar IenW

IenW organiseerde in november 2024 een webinar met de titel: Cyberweerbaarheid van de chemische sector. Het webinar ging in op de nieuwe richtlijn NIS2 en wat deze betekent voor de chemische industrie in Nederland. Diverse deskundigen spraken over verschillende aspecten van cybersecurity. 

Kijk het webinar terug  

Bron: VNCI

4 december 2024
Deel deze post
Aanmelden om een reactie achter te laten
Nieuwe methode voor beoordeling explosierisico's in gevaarlijke gebieden