Bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek

Hieronder een verzoek van één van onze leden om bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek naar de factoren die invloed hebben op het aannemen en toepassen van bepaalde veiligheidsconcepten door organisaties en veiligheidsprofessionals.

Direct naar het onderzoek

Geachte heer/mevrouw,

Graag vragen we om uw bijdrage aan een wetenschappelijk onderzoek naar de factoren die invloed hebben op het aannemen en toepassen van bepaalde veiligheidsconcepten door organisaties en veiligheidsprofessionals. Veiligheidsconcepten geven managers en anderen binnen de organisatie min of meer coherente richtlijnen hoe met bepaalde problemen omgegaan kan worden. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld veiligheidscultuur, analyse van basisoorzaken, melding van bijna-ongevallen of psychologische veiligheid. Kennis over het aannemen en toepassen van veiligheidsconcepten draagt bij tot het komen tot verbeterde mogelijkheden tot introductie, communicatie en verspreiding van nieuwe ideeën om veiligheid te verbeteren.

U kunt bijdrage aan dit onderzoek door het invullen van een vragenlijst. Deelname duurt ongeveer 25 tot 30 minuten. Deelname is vrijwillig en kan op ieder willekeurig ogenblik worden afgebroken zonder opgave van redenen. In de loop van het onderzoek vragen we u om informatie over uw geslacht, leeftijd, organisatorische rol, functietitel, opleiding, werkervaring, land, en de sector waarin u werkzaam bent.

Op het einde van de vragenlijst heeft u de mogelijkheid om uw e-mailadres achter te laten. Dit kunt u gebruiken om:

  • Deel te nemen aan de trekking van een van 15 boeken.
  • Om geïnformeerd te worden als resultaten van dit onderzoeken worden gepubliceerd.
  • U bereid bent om eventueel deel te nemen aan een follow-up interview over sommige onderwerpen van deze vragenlijst.

Privacy notitie: Uw e-mailadres en andere gegevens worden niet voor andere doeleinden dan de hierboven genoemde gebruikt. Alle gegevens worden opgeslagen op servers van de Open Universiteit waartoe uitsluitend de onderzoekers toegang hebben. Alle persoonsgegevens worden verwerkt in lijn met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR). De Open Universiteit is de verwerkingsverantwoordelijke. Zie ook de OU privacy disclaimer.

Voor verdere vragen over het onderzoek kunt u contact opnemen met:

  • Onderzoeker: Carsten Busch, MSc (carsten.busch@ou.nl)
  • Promotor: Prof. Petru Curseu (petru.curseu@ou.nl)
  • Supervisor: Dr. Petra Neesen (petra.neessen@ou.nl)

Door op onderstaande knop te klikken, kunt u instemmen aan deelname aan het onderzoek en de vragenlijst invullen. 

Naar het onderzoek
13 mei 2024
Deel deze post
Aanmelden om een reactie achter te laten
Lees Industrielinqs 2 tijdelijk online