Actueel

Deze pagina geeft een actueel nieuwsoverzicht. Bekijk ook het nieuwsarchief.  Meer informatie is ook te lezen via de Kennisdomeinen en het overzicht van publicaties. Voor het meest actuele nieuws rondom COVID-19, verwijzen wij u graag door naar onze speciale COVID-19 pagina

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met;

NVVK Secretariaat
Weegschaalstraat 3
5632 CW Eindhoven
T  040 209 43 55 
E  nvvk@veiligheidskunde.nl

02-03-2021
Themabijeenkomst Arbeidsdiscriminatie en PSA

Op 25 maart organiseren de NVvA, BA&O en NVVK een themabijeenkomst over arbeidsmarktdiscriminatie en psychosociale arbeidsbelasting (intern ongewenst gedrag). Aanleiding hiervoor is onder andere het project over deze thematiek die de Inspectie SZW is gestart. Gebleken is dat onder kerndeskundigen, die onder andere de RI&E op dit onderwerp toetsen, mogelijk onvoldoende kennis aanwezig is over de inhoud en omvang van deze problematiek in organisaties waar zij voor werken.

In een aantal gevallen is sprake van een blinde vlek of wordt het onderwerp exclusief bij de arbeid- en organisatiedeskundigen ondergebracht. En hoewel zij bij uitstek degene zijn die het thema op de agenda zetten, worden in de praktijk ook arbeidshygiënisten, veiligheidskundigen en met name bedrijfsartsen geconfronteerd met de oorzaken en effecten ervan. Voldoende reden om een brede bijeenkomst over dit thema te houden met belangrijke bijdragen vanuit ISZW.

Meer informatie en aanmelden.

 

-----------------------------------------------

15-02-2021
Het digitale magazine van het Avans Expertisecentrum Veiligheid

Via deze link is de nieuwste editie van het digitale magazine van het Avans Expertisecentrum Veiligheid te lezen. In deze editie onder meer een overzicht  van de verschillende projecten binnen het Expertisecentrum, waaronder de projecten 'Criminele uitbuiting scholieren' en 'Bedreigingen en intimidaties tegen publieke ambtsdragers'. Daarnaast ook een overzicht van de verschillende geplande bijeenkomsten. 

-----------------------------------------------

05-02-2021
Kamerbrief Arbobalans 2020

De Arbobalans geeft een beeld van de arbeidsomstandigheden en werkgerelateerde gezondheid van werkenden, en van het arbobeleid in bedrijven in Nederland. Gisteren werden de resultaten door Minister Koolmees aangeboden aan de Tweede Kamer.

Lees meer

 

-----------------------------------------------

04-02-2021
Registratie voor het Online Congres is geopend. 

Registratie geopend voor het NVVK - Congres 'Veiligheid is (g)een spelletje'! Vanaf vandaag is het mogelijk om te registreren voor het NVVK Online Congres dat op 18 maart wordt georganiseerd. Aanmelden kan alleen via de website en let op; voor verschillende workshops is er een maximaal aantal deelnemers. Aanmelden kan via deze link (wel eerst inloggen). 

Link voor Linkedin.png

 

-----------------------------------------------

01-02-2021
Vakkennisdag: Jurriaan Cals in gesprek met Tine Daeseleire.

De NVVK Vakkennisdag op 26 februari heeft als thema '`Resilience in de huidige corona-samenleving’. In voorbereiding op dit event ging organisator Jurriaan Cals in gesprek met Tine Daeseleire. Aanmelden voor deelname kan via deze link.

 

 

-----------------------------------------------

 

25-01-2021
Save the date: NVVK congres 2021 - Online op 18 maart

Veiligheid is (g)een spelletje-2.png

 

-----------------------------------------------

21-01-2021
Verplaatsing Vakkennisdag naar 26 februari 

Vandaag heeft het NVVK-bestuur besloten om de Vakkennisdag van 29 januari te verplaatsen naar vrijdag 26 februari. Vanwege de door de Rijksoverheid nieuwe aangekondigde maatregelen voor de bestrijding van COVID-19 achten wij het niet wenselijk om samen te komen voor het verzorgen van deze live-uitzending.

Lees meer over de Vakkennisdag

 

-----------------------------------------------

 

17-01-2021
Veerkracht en zelfzorg in tijden van Corona

1516265700088.jpegOp 29 januari organiseert de NVVK wederom een Vakkennisdag waarbij Resilience tijdens de COVID-19 crisis centraal staat. Een van de sprekers deze dag is Tine Daeseleire. Tine is Master in de Klinische psychologie, gedragstherapeute, supervisor van VVGT en externe docent aan KULeuven, VUB en Ugent. Ze is zaakvoerder van The Human Link, een organisatie ter bevordering van psychisch welzijn. Ze is gespecialiseerd in stress, voorkomen van burn-out, angst en trauma. Ze is vertegenwoordiger van België in Europa in EABCT en ondervoorzitter van VVGT, oprichter van 2jarige interuniversitaire opleiding ‘Eerstelijns Psychologische Zorg’.

Wij vroegen Tine vooruit te blikken op haar bijdrage aan de komende Vakkennisdag. 

Lees verder

 

-----------------------------------------------

 

16-01-2021
Miljoenen medische mondmaskers heeft Nederland in opslag, waarom gebruiken we ze niet? ‘Pas als het nodig is, trekken we ze uit de kast’

Namens de vakgroep persoonlijke beschermingsmiddelen van de NVVK, heeft Jos Putman meegewerkt aan een artikel in meerdere regionale kranten, waaronder BD. Het artikel gaat over mensen met beroepen die niet altijd genoeg afstand kunnen houden, zoals conducteurs en leraren, die betere beschermingsmiddelen moeten krijgen. Vervang de niet-medische mondkapjes waar zij vaak nog mee rondlopen door medische exemplaren, zoals FFP2-maskers.

Lees het artikel hier

 

-----------------------------------------------

 

 
Archief