Actueel

Deze pagina geeft een actueel nieuwsoverzicht. Bekijk ook het nieuwsarchief.  Meer informatie is ook te lezen via de Kennisdomeinen en het overzicht van publicaties. Voor het meest actuele nieuws rondom COVID-19, verwijzen wij u graag door naar onze speciale COVID-19 pagina

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met;

NVVK Secretariaat
Weegschaalstraat 3
5632 CW Eindhoven
T  040 209 43 55 
E  nvvk@veiligheidskunde.nl

September 2021

 • De redactieraad van Arbokennisnet zoekt deskundige leden
  Arbokennisnet is tot stand gekomen door multidisciplinaire samenwerking tussen de beroepsverenigingen van arbeids- en organisatiedeskundigen (BA&O), bedrijfsartsen (NVAB), arbeidshygiënisten (NVvA) en veiligheidskundigen (NVVK). Dit kennisplatform is mede mogelijk gemaakt en gestimuleerd door het ministerie van SZW. Lees meer.

 • Risico Ongewenst Gedrag op het Werk - Inspectie SZW zoekt contact.
  Sinds enige jaren voert de Inspectie SZW inspecties uit bij werkgevers om toe te zien op welke wijze zij invulling geven aan de verplichting om arbobeleid te voeren om psychosociale arbeidsbelasting (PSA) ten gevolge van discriminatie en andere vormen van ongewenst gedrag op de werkvloer tegen te gaan. Daarover komen zij graag in contact met HVK-ers. Lees meer.

 • Een visuele weergave van de hervormingen
  Op de website-pagina over de hervormingen kunt u een visuele weergave van de hervormingen bekijken. Met deze praatplaat hebben wij geprobeerd om op een overzichtelijke en visuele wijze inzichtelijk te maken wat de voorgestelde hervormingen inhouden voor de vereniging en voor de leden. Lees verder.

 • NVVK-app; Meer betrokkenheid, minder drempels
  Op 17 september gaat de NVVK een nieuwe fase in, met de lancering van het online platform ‘Bundeling’. Alle relevante verenigingsinformatie en nieuwe interactieve functies onder handbereik in één handige app voor de smartphone en PC. Lees meer.

 • Nieuwe NVVK-app; doe mee met ‘NVVK 3.0’!
  Op 17 september lanceren wij de NVVK-app. Benieuwd naar de voordelen van de app? In deze video vertellen Vincent Grijfrath, NVVK-secretaris, en Bjorn Poels van Bundeling waarom alle NVVK-leden de app moeten downloaden. Kijk en lees verder. 

 • NVVK Vakkenisdag - Wat als jij NU een vraag hebt?
  Op 21 september organiseren wij wederom een Vakkennisdag. Ons vak als veiligheidskundige is zo breed dat elke veiligheidskundige wel eens ergens tegenaan loopt waar hij/zij op dat moment geen antwoord op heeft.Via allerlei kanalen worden we geïnformeerd over onderwerpen die erg interessant zijn en goed om te weten. Maar wat als jij NU een vraag hebt? Tijdens deze Vakkennisdag gaan we op zoek naar de antwoorden. Lees meer en aanmelden. 

 • Young NVVK - De kracht van een 'rookie'
  Als beginnend veiligheidskundige op de arbeidsmarkt kun je tegen allerlei dilemma’s oplopen. Je hebt nog weinig werkervaring (binnen de rol van veiligheidskundige). Middels twee rondekringgesprekken gaan we het hierover hebben op 22 september. Lees meer

Augustus 2021

 • Hoe gaan we om met hitte? - NVvA contactbijeenkomst “hitte“ op 2 september 2021
  We zien de afgelopen decennia een toename aan warme periodes en hittegolven in Nederland. De verwachting is dat de opwarming van de aarde gaat toenemen en daarmee ook het aantal en/of duur van de warme periodes. Op deze contactbijeenkomst worden de laatste inzichten vanuit de wetenschap en vanuit het aanpalende vakgebied publieke gezondheid gepresenteerd. Op de bijeenkomst komt zowel wetenschap als praktijk aan bod.  Lees meer. 

 • De NVVK op YouTube
  In de afgelopen Corona-periode hebben veel van de NVVK-evenementen online plaatsgevonden. Al deze opnames zijn terug te kijken op het YouTube kanaal van de NVVK. Zo blijven we kennis delen met onze leden en overige geïnteresseerden. Lees meer.

 

Juli 2021

 • Arbo Online Artikel; Nieuw NVVK-certificaat ondersteunt Register Risico Professional
  Opleiders van risicoprofessionals in de verzekeringsbranche kunnen een NVVK-certificaat aanvragen om in het Register Risico Professional (RRP) Opleidingen opgenomen te worden. Op Arbo Online is een artikel verschenen over dit nieuwe NVVK-Certificaat met onder meer bestuurslid Martijn Kommer. 
  Klik hier voor het gehele artikel

 • Why do we need rules on AI?
  The European Commission is proposing the first ever legal framework on AI, which addresses the risks of AI and positions Europe to play a leading role globally. The regulatory proposal aims to provide AI developers, deployers and users with clear requirements and obligations regarding specific uses of AI. At the same time, the proposal seeks to reduce administrative and financial burdens for business, in particular small and medium-sized enterprises (SMEs). Click here for more.
 • Terugkijken Webinar Veilige Energie Transitie
  Op 18 juni organiseerde de vakgroep Risicodeskundigheid een webinar over de veilige Energietransitie en de rol die verzekeraars daarbij spelen. Graag delen wij de presenaties van de sprekers met daarbijhorende documenten. Klik hier voor de opnames.

 • Arbovisie 2040
  Afgelopen juni is de nieuwe Arbovisie gepresenteerd door Minister Koolmees. In de Arbovisie2040 worden zeven hoofdlijnen voor het verbeteren van de veiligheid en gezondheid van werkenden geformuleerd. Klik hier voor meer infomatie.

 • Kennisnieuwsbrief: COVID-19 en arbeidsgerelateerde zorg
  De laatste update van Kennisnieuwsbrief COVID-19 en arbeidsgerelateerde zorg is verschenen, gemaakt door collega's van de verschillende kennispartners.  Lees de Kennisnieuwsbrief via deze link.

 • RIVM-onderzoek; Gebruik van ethanol-bevattende handgel
  Uit RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu -onderzoek blijkt dat het verhoogde gebruik van handgel met ethanol geen darmkanker of verminderde vruchtbaarheid veroorzaakt. Wel neemt naarmate iemand meer van die handgel gebruikt de kans op borstkanker zeer licht toe. Lees meer. 

 

-----------------------------------------------

 
Archief