Actueel

Deze pagina geeft een actueel nieuwsoverzicht. Bekijk ook het nieuwsarchief.  Meer informatie is ook te lezen via de Kennisdomeinen en het overzicht van publicaties. Voor het meest actuele nieuws rondom COVID-19, verwijzen wij u graag door naar onze speciale COVID-19 pagina

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met;

NVVK Secretariaat
Weegschaalstraat 3
5632 CW Eindhoven
T  040 2911 423
E  nvvk@veiligheidskunde.nl

26-05-2020
NEN publiceert i.s.m. NVVK Vakgroep PBM aanbevelingen voor niet-medische mondkapjes (incl. bijlage 1 en bijlage 2). 

NEN heeft een document met aanbevelingen gepubliceerd, een NEN-spec, voor niet-medische mondkapjes. Wat is het ontwerp? Welk materiaal is geschikt en hoe maak je zelf een mondkapje? Hoe gebruik je het? Hoe kan het mondkapje worden gereinigd? Of hoe verpak je als fabrikant het mondkapje en welke informatie moet dan worden meegeleverd met het product? Het document is voor een belangrijk deel mede tot stand gekomen dankzij de inbreng van de NVVK Vakgroep PBM die met Modent en RIVM in het taskforce team zaten.

-----------------------------------------------

12-05-2020
Kennismaking met het Bureau Biosecurity.

De NVVK werkt actief samen met het RIVM, zo is namens het NVVK-bestuur Kees van der Blom recent aanwezig geweest bij een presentatie van het Bureau Biosecurity. De presentatie die daar werd gegeven, delen wij graag met u via deze link

-----------------------------------------------

10-05-2020
In Memoriam Jan de Kroes

Onze nestor en erelid, Jan de Kroes, is op 31 maart j.l. overleden. Hij werd 96 jaar oud. Velen binnen de NVVK kennen hem als de naamgever van de Jan de Kroes-lezing. Hij was tevens medeoprichter van de NVVK-prijs voor de veiligheidskunde gericht op vernieuwing, verbreding en diepgang van het vakgebied. 

Lees verder

-----------------------------------------------

01-05-2020
Algemene vergadering 4 juni kan niet doorgaan

We leven in een bijzondere tijd en de invloed van COVID-19 op ons dagelijkse leven is groot, zowel privé als in ons werk. Fysieke bijeenkomsten zijn om redenen van gezondheid en overheidsmaatregelen niet mogelijk. Dit betekent dat de voorjaars Algemene Vergadering die gepland stond op 4 juni 2020 niet door kan gaan en voorlopig moet worden uitgesteld.  Het jaarverslag 2019 en de financiële stukken zullen zo spoedig mogelijk via e-mail en het besloten deel van de website aan de leden ter beschikking worden gesteld.

-----------------------------------------------

29-04-2020
Publicaties over mondkapjes

In de afgelopen maand zijn er meerdere artikelen op radio, TV en in kranten verschenen over het gebruik van mondkapjes. Namens de NVVK heeft Jos Putman aan meeredere publicaties meegewerkt. 

Een totaal overzicht van publicaties verschenen in de afgelopen maand, kijk op onze speciale COVID-19 pagina. 

-----------------------------------------------

27-04-2020
Nieuwe artikelen Kennisportal; Adembeschermingsnorm en in bedrijf blijven tijdens corona

Op het Kennisportal zijn afgelopen week 2 artikelen toegevoegd aan de rubriek “Arbeidsveiligheid” gerelateerd aan de huidige Corona Crisis: 'Geen concessies aan adembeschermingsnorm in coronatijd' en ‘In bedrijf blijven onder bedreiging van het coronavirus (COVID-19)' 

Log in op Mijn NVVK om naar het Kennisportal te gaan.

-----------------------------------------------

05-04-2020
Werkgroep Mondmaskers

Jos Putman van de Vakgroep PBM is namens de NVVK afgevaardigd in een overleg van SZW over de ontwikkeling van adembescherming (mondmaskers) die bescherming moeten geven tegen het Corona virus. Aan dit overleg nemen deel: VWS, SZW, NVWA, NVvA, VVGW, Inspectie SZW, NEN commissie adembescherming, NVVK Vakgroep PBM.

-----------------------------------------------

01-04-2020
Tijdelijk en gratis lidmaatschap NVVK voor nieuwe leden.

Juist in deze tijd is het van het grootste belang om kennis te delen en beschikbaar te stellen! Daarom introduceren wij een tijdelijk en gratis NVVK-lidmaatschap (van 01-04-2020 tot 01-07-2020). Dit om alle beschikbare informatie rondom COVID-19 die vermeld wordt op de openbare COVID-19 pagina, maar ook op o.a. het Kennisportal met alle veiligheidskundigen en risicoprofessionals te kunnen delen.

Lees verder

-----------------------------------------------

 

Archief