Covid-19 en de NVVK

coronavirus-4833754_1920

De impact van COVID-19 op onze samenleving is groot. Ook op ons vak heeft COVID-19 grote impact. Wij krijgen daar vragen over binnen van leden. Op deze pagina vindt u alle relevante informatie over de ontwikkelingen rond COVID-19 voor de samenleving en specifiek voor de veiligheidskundigen en risocoprofessionals.

Het NVVK-hoofdbestuur heeft besloten om alle activiteiten tot nader geen doorgang te laten vinden en gezien de onzekere tijden ook niets te plannen. Dit als preventiemaatregel om het besmettingsgevaar en daarmee verspreiding van het COVID-19 virus zoveel mogelijk te voorkomen. Wij adviseren u te allen tijde om de adviezen van het RIVM te volgen en de maatregelen van ons kabinet te respecteren in de aanpak van het virus; thuis en tijdens uw werk.

COVID-19 Updates

Met enige regelmaat publiceert de NVVK in deze periode over het COVID-19 virus en de gevolgen voor de Veiligheidskundige en voor de vereniging. Op deze pagina verzamelen wij de meest recent gepubliceerde berichten. 

 • 24-03-2020
  Nieuwe maatregelen kabinet
  Het COVID-19 virus heeft de wereld in zijn greep. Zoals u ongetwijfeld heeft meegekregen heeft ons kabinet, gisteren 23 maart, aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus.

  Daarom heeft het NVVK Hoofdbestuur besloten alle verenigingsactiviteiten tot nader order geen doorgang te laten vinden en ook niets te plannen. Lees verder.

 

 • 20-03-2020
  Werksessie arbeidshygiënisten, bedrijfsartsen, veiligheidskundigen, A&O'ers en arboverpleegkundigen
  Op 16 maart heeft een werksessie plaatsgevonden met arbeidshygiënisten, bedrijfsartsen, veiligheidskundigen, A&O'ers en arboverpleegkundigen.

  Het ministerie van SZW heeft dit overleg gefaciliteerd. Doel van het overleg was een kennisdeling op te zetten ten behoeve van alle arbo-professionals. De eerste kennisnieuwsbrief is op 21 maart 2020 verschenen en is te vinden via deze link.

 

 • 20-3-2020
  NVVK - bestuursupdate
  In de weekupdate die alle leden hebben ontvangen heeft het bestuur een update gegeven over COVID-19 en de gevolgen voor de vereniging. Deze update is ook op Linkedin gepubliceerd en terug te lezen via deze link

 

 • 16-03-2020
  Annulering Vakkennisdag 8 april
  Helaas hebben wij ook moeten besluiten om de NVVK-Vakkennisdag, gepland op 8 april, te annuleren. Leden die zich al hadden ingeschreven voor deelname, ontvangen per mail meer informatie.

 

 • 13-03-2020
  Maatregelen hoodbestuur NVVK i.v.m. coronavirus
  Naar aanleiding van de van de nieuwe landelijke maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19, afgevaardigd tijdens de persconferentie van de Nederlandse overheid en het RIVM op 12 maart, heeft het hoofdbestuur besloten om alle activiteiten tot en met 31 maart te annuleren. Lees verder.

 

 

Algemene adviezen

Wij adviseren u om te allen tijde de adviezen van het RIVM te volgen.

 

Media & publicaties

 

Kennisnieuwsbrief Arboprofessionals

Speciale editie van Arbo-Inf@ct met 12 vragen en antwoorden voor arboprofessionals over COVID-19 en bedrijfsgezondheidsbeleid ten behoeve van alle arbo-professionals.

Het Coronavirus roept veel vragen op. Bij werkgevers en werknemers, maar ook bij de arboprofessionals die hen met raad en daad terzijde staan. Deze kennisnieuwsbrief geeft antwoord op de meest gestelde vragen. Hiermee dragen de samenwerkende deskundigen en beroeps- en brancheverenigingen voor bedrijfsgezondheidszorg bij aan optimale kennisdeling.

Worstel jij als arboprofessional met een vraagstuk dat niet in deze lijst staat? Of ken je juist een waardevolle bron van kennis of informatie? Stuur dan een mail naar corona@beroepsziekten.nl.

Bereikbaarheid secretariaat i.v.m. COVID-19

De medewerkers van het secretariaat werken vanuit huis, hierdoor is het secretariaat tot de eerder genoemde datum telefonisch minder goed bereikbaar.

We verzoeken u bij voorkeur via e-mail of via het formulier op de website contact op te nemen.