Landelijke Veiligheidsdag met als thema: ‘Veiligheid in en om het huis’

 

Tijdens deze dag laten diverse landelijke en regionale hulpdiensten op een spectaculaire manier zien wat hun werk precies inhoudt. Het thema van deze lustrumeditie is ‘Veiligheid in en om het huis’. Bezoekers komen niet alleen te weten wat de hulpdiensten allemaal doen, maar krijgen ook tips over wat ze zelf kunnen doen in het geval van calamiteiten of om deze te voorkomen. Het evenement is geschikt voor alle leeftijden want ook voor kinderen is er van alles te beleven.

Voor de Landelijke Veiligheidsdag bundelen de Politie, Brandweer, Defensie, GGD, Marine, ANWB, VVN, Rijkswaterstaat, Rode Kruis, Veiligheidsmuseum PIT en Reddingsbrigade Nederland hun krachten. Zij werken in de dagelijkse praktijk ook regelmatig samen en laten deze dag graag zien hoe. Dat doen ze aan de hand van indrukwekkende demo’s, simulaties en een uitgebreide informatiemarkt. De activiteiten vinden plaats op de verschillende pleinen in Almere Centrum.

Ook aan de jonge bezoekers is gedacht. Zij kunnen met hun ouders de spannende demonstraties bijwonen en bijvoorbeeld zelf brandjes blussen. Natuurlijk zijn er verschillende auto’s en ander materieel waaraan zij zich kunnen vergapen en er is ook dit jaar weer een groot springkussen. Het evenement vindt plaats op de Esplanade, Forum, De Diagonaal, Grote Markt/Korte Promenade, Koetsierbaan, Brouwerstraat, Schutterstraat, Schipperplein en Stationsplein op zaterdag 26 mei tussen 10.00 en 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

Een overzicht van het programma en tijden is te vinden op www.veiligheidsdag.nl

Datum en tijdstip:
2018-05-26T10:00:00 2018-05-26T15:00:00
Locatie:
Almere centrum
Adres:
Esplanade, Forum, Diagonaal, Grote Markt, Koetsierbaan, Brouwerstr, Schutterstr, Schipperplein enz
Almere
Aanmeldperiode: