Over de NVVK

NVVK-logo nieuwe stijl

De Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK) is hét kennisplatform voor veiligheidskundigen in Nederland. Beschermheer van de NVVK is Prof. mr. Pieter van Vollenhoven.

Met ijkpunten zoals het Veiligheidscongres, de NVVK-(scriptie)prijs, de Andrew Hale-beurs en de Jan de Kroes-lezing bevestigt de NVVK haar centrale rol in veiligheidsminnend Nederland. Het aantal leden is thans gegroeid naar meer dan 3.000 actief in verschillende disciplines en vakgroepen.


Het informatieblad van de NVVK – NVVK-info – is inmiddels uitgegroeid tot hét vakblad voor veiligheidskunde. En deze website vormt in feite de virtuele voortzetting van het voormalige Veiligheidsinstituut Nederland. 

Domeinen
Naast het bieden van een netwerk en informatie is de NVVK actief betrokken bij veranderingen van wet- en regelgeving. De inbreng van de NVVK is niet alleen specialistische kennis, maar omvat ook de behartiging van de belangen van de veiligheidskundigen. De vereniging richt zich op vijf domeinen van veiligheid: arbeid, extern, sociaal, patiënten en transport. Op deze terreinen zijn verschillende werkgroepen actief. Ook zijn er regionaal georganiseerde werkgroepen. 

lees verder >>

Ledenportaal

Vanaf 10 juni 2009 kunnen onze leden inloggen op het vernieuwde ledenportaal

Twitter