NVVK - Vakkennisdag: Me Too, dat komt bij ons niet voor toch?

En andere belangrijke vragen over veiligheidscultuur waar de veiligheidskundige zich in dit decennium mee bezig moet houden.

In een organisatie waar een angstcultuur heerst of waar bijvoorbeeld veel wordt gepest en ongewenst werkgedrag plaatsvindt (lees: seksueel grensoverschrijdend gedrag) gebeuren meer ongevallen en zijn het ziekteverzuim en het verloop hoger dan gemiddeld.

Op deze NVVK vakkennis dag zullen we het hebben over veerkracht en psychologische veiligheid. Iedere organisatie die wil klimmen op de veiligheidsladder zal hard moeten werken om deze twee waarden op orde te krijgen. En hetzelfde geldt voor organisaties die Just Culture, Safety II of Rijnlands Organiseren willen promoten.

In de inleidende presentatie zal Anne van Galen uitleggen wat veerkracht en psychologische veiligheid inhouden en waarom ze zoveel met elkaar te maken hebben. Ook gaan we aan de hand van praktijkvoorbeelden bespreken hoe ze juist wel en juist niet worden bevorderd.

Ter voorbereiding op deze middag kun je als veiligheidskundige al een mini onderzoekje doen: hoe staat het in mijn organisatie met de psychologische veiligheid? Hebben we een angst- of uitlachcultuur, of durven mensen zonder vrees te zeggen wat ze denken, initiatief te nemen en – jawel – naar voren te komen met hun twijfels en missers? En hoe staat het met de inclusiviteit?

Iedereen die zich inschrijft voor deze middag krijgt een compacte vragenlijst toegestuurd waarmee je in het veld alvast wat onderzoek kunt doen.

Deelname is mogelijk op de volgende locaties:

  • Regio Noord Nederland: Van der Valk Drachten
  • Regio Noord-Holland: Van der Valk Oostzaan
  • Regio Midden Nederland: Aristo Lunetten, Utrecht
  • Online via TEAMS

Gelieve je keuze aan te geven op het aanmeldingsformulier.

Datum en tijdstip:
2022-05-19T12:30:00 2022-05-19T17:00:00
Locatie:
Meerdere locaties en online
Adres:


Organisatie:
NVVK
Aanmeldperiode:

Deelname is gratis voor NVVK leden. Niet leden zijn welkom tegen betaling van €35,00. U ontvangt hiervoor een factuur.*

*Als u zich aanmeldt en vervolgens zonder afmelding vooraf (minimaal 2 dagen van te voren) afwezig bent, worden de kosten aan u doorberekend. Geen handtekening op de presentielijst betekent een factuur!