NVVK - Groene daken

Als u uit uw raam kijkt, ziet u het misschien wel: de Nederlandse daken worden groener. Het aanleggen van biodiverse daken met sedum, grassen én kruiden is hot. Bij particulieren vooral vanwege het 'groene' en vriendelijke uitzicht. Daarnaast vergroot het de biodiversiteit in stedelijk gebied. Bij grootschalige toepassing zijn vooral de zogenaamde retentiedaken in trek, waterberging op daken om wateroverlast of water tekort op maaiveld niveau te voorkomen. Wanneer goed aangelegd gaat een groen dak langer mee dan een ‘normaal’ plat dak en vergt het minder onderhoud. Maar hoe weet u of een groen dak goed is aangelegd?

Dick Oosthoek, directeur van Stichting GroenKeur, en Henk Vlijm, directeur Benelux van Optigrün international AG, nemen ons mee in de wereld van groene daken. Wat is er allemaal mogelijk?  Welke maatregelen moeten er worden getroffen om de dakconstructie op peil te houden? Maar ook, waar moet u op letten bij een inspectie? Hoe werkt dat met zonnepanelen en een groen dak? Hoe is veiligheid van de dakhoveniers geborgd? Het zijn vragen die tijdens dit webinar aan de orde komen.

Bert Veurink, voorzitter van de Technische Commissie Schadepreventie (TCSP), leidt de bijeenkomst en Lara van Waas, beleidsadviseur POV, modereert de chat. Er is ruime gelegenheid voor het stellen van vragen, deze zullen tijdens de Q&A worden beantwoord.

Klik HIER voor meer informatie en aanmelden.

Datum en tijdstip:
2021-05-18T16:00:00 2021-05-18T17:00:00
Locatie:
Online
Adres:


Organisatie:
Verbond van verzekeraars
Aanmeldperiode: