NVVK - Gevaren en gevolgen van wateraccumulatie

Ongeveer 15 tot 20 keer per jaar leidt wateraccumulatie tot een dakinstorting.
Een heftige gebeurtenis, die op het netvlies gebrand staat.

Wateraccumulatie is niets meer of minder dan een opeenhoping van water op het dak. Dit kan o.a. worden veroorzaakt door heftige regenval, plassen, een stagnerende afvoer van het regenwater, maar ook door achterstallige onderhoud of door het ontbreken dan wel willekeurig plaatsen van noodoverlopen. Door het water ontstaat een hogere dakbelasting, waardoor het dak kan doorbuigen en zelfs kan instorten. Het aantal regenbuien, waarbij in korte tijd veel neerslag valt, neemt toe in Nederland. Wat betekent dit uit preventie oogpunt?

Datum en tijdstip:
2021-04-15T15:00:00 2021-04-15T16:00:00
Locatie:
Onine
Adres:


Organisatie:
Verbond van Verzekeraars
Aanmeldperiode:

Joep Delissen, expert bij EMN, neemt ons tijdens dit webinar mee in de preventie van wateraccumulatie op platte daken. Waar kunt u als risicodeskundige opletten bij een inspectie en hoe krijgt u een goede indruk van de dakconstructie en dakbelasting?

Bert Veurink, voorzitter van de Technische Commissie Schadepreventie (TCSP), leidt de bijeenkomst en Lara van Waas, beleidsadviseur POV, modereert de chat. Er is ruime gelegenheid voor het stellen van vragen, deze zullen tijdens de Q&A worden beantwoord.

Kortom, een programma rond een actueel thema dat u als risicodeskundige/schade-expert niet wilt missen!

Dit is deel 1 in een drieluik over daken dat de TCSP verzorgt. De onderwerpen groene daken en (dakbelasting van) zonnepanelen volgen in mei en juni. Heeft u voorafgaand aan het webinar vragen?

Klik HIER voor meer informatie en aanmelden.