NVVK - Fatigue, wat doe jij ermee in je bedrijf?

Praktijkdag
Dit is de tweede vakkennisdag waarin we opnieuw op zoek gaan naar de verbinding tussen wetenschap en werkvloer. Op 20 september zal op dit mini-congres het thema ‘Fatigue’ centraal staan.     Tara Eikenaar
---
Vanuit de wetenschap gaan we aan de hand van sprekers, workshops en stellingen in op de vermoeidheid die we door de stevige belasting in ons werk in alle varianten tegenkomen. Wij vragen ons af: wat is deze vermoeidheid precies? Maar vooral: wat doe je ermee?

Veiligheidskundigen, ervaringsdeskundigen en wetenschappers als Koos Meijer, Alwin van Drongelen en David de Bruijn vertellen ons hier op deze dag alles over. Zij nemen ons mee langs antwoorden en leggen de verbinding naar de werkvloer.

Ook het duo Henk en Alieke staat weer voor ons klaar. Zij zorgen er met hun sketches, vragen en humor voor dat deze dag naast leerzaam en helpend, ook ontzettend gezellig is. Want ook deze keer maken we van het zoeken naar de verbinding tussen wetenschap en werkvloer gewoon weer een feestje.

Het congres zal plaatsvinden in het hoofdkantoor van Strukton in Maarssen, inschrijving kan via de website. De inloop is om 9:30u en rond 15:00u sluiten we af met een hapje en een drankje.

Deelnemers die gebruik maken van het openbaar vervoer kunnen vanaf station Maarssen met een Strukton taxibusje naar het Strukton hoofdkantoor rijden. Het busje staat aan de Amsterdam Rijnkanaal-zijde. Het busje pendelt voortdurend heen en weer.

We hopen je te zien op vrijdag 20 september a.s. zodat we samen op zoek kunnen gaan naar antwoorden op onze vragen rondom fatigue en de verbinding met de wetenschap. Ons doel is om je iets mee te geven waar jij in jouw bedrijf écht iets mee kunt en je de handvatten aan te reiken om dit ook daadwerkelijk in te brengen en door te voeren. Tot dan!

Datum en tijdstip:
2019-09-20T09:00:00 2019-09-20T16:45:00
Locatie:
Strukton
Adres:
Westkanaaldijk 2
3542 DA Maarssen
Organisatie:
NVVK hoofdbestuur
Aanmeldperiode:

Nóg een dag voor veiligheidskundigen. We hebben al vakdagen, congressen, vakgroepen, de BOG en alles wat daaruit voortvloeit. Toch krijgen we als bestuur regelmatig de vraag: “Waarom wordt er niet eens iets georganiseerd voor de veiligheidskundige vakman op de werkvloer, die persoon die met z’n laarzen in de modder staat en met zijn neus in de praktijk zit?”

Toelichting:
Op deze vraag willen we inspelen door het organiseren van een Praktijkdag voor Veiligheidskundigen. Wij vinden het belangrijk om wetenschap en werkvloer veel meer met elkaar te verbinden. Kennis en kunde versterken elkaar, wat kan leiden tot nieuwe inzichten. Toch blijkt het in de praktijk lastig om de twee te combineren. De wetenschap ontwikkelt theorieën en inzichten met het oog op de praktijk, maar ‘de werkvloer’ worstelt vaak met de vraag hoe ze deze kennis daadwerkelijk kunnen toepassen. Er is dus een kloof. Zonde, want veiligheidskunde is niet alleen een wetenschap en wordt juist op de werkvloer bedreven.

We hebben daarom al de inmiddels bekende ‘KennisLabs’, waarin experts de vertaalslag maken van wetenschap naar werkvloer. KennisLabs zijn bijeenkomsten van een of twee dagen, waarbij op wetenschappelijk niveau een invalshoek wordt geboden voor het kijken naar en nadenken over veiligheid. De bijeenkomsten worden meestal goed bezocht en zijn gericht op wetenschappelijk opgeleide veiligheidskundigen. Maar 75% van onze leden is MVK’er. De vragen over praktijkdagen blijven daardoor komen.

Klik HIER voor de routebeschrijving.