NVVK - Begrijpelijk schrijven

Op 10 maart 2020 organiseert de NVVK de training Begrijpelijk schrijven in samenwerking met Bureau Taal.  Een training, toegesneden op het werkveld van de Arbo professional en gericht op soft skills die minstens net zo belangrijk zijn als vakinhoudelijke kennis voor de beroepsuitoefening.

Datum en tijdstip:
2020-03-10T09:30:00 2020-03-10T16:30:00
Locatie:
Napkins
Adres:
Trasmolenlaan 5
3447 GZ Woerden
Organisatie:
NVVK i.s.m. Bureau Taal
Aanmeldperiode:

Een tekst schrijven die iedereen begrijpt is niet eenvoudig. Ongeveer 60% van de Nederlandse bevolking komt niet verder dan taalniveau B1.  Teksten op taalniveau B1 zijn niet alleen geschikt voor mensen met een beperkte taalvaardigheid of een lager opleidingsniveau. Ook mensen met een hoger taalniveau vinden een tekst in eenvoudig Nederlands prettiger om te lezen. Eenvoudig taalgebruik levert dus een hoger rendement op.

Tijdens de training ga je zelf aan de slag om heldere teksten te leren schrijven. Tekst is een middel om een doel te bereiken. De lezer moet iets doen als hij de tekst gelezen heeft. Bijvoorbeeld een veiligheidshelm dragen op de bouwplaats. Het doel van communicatie is dus altijd actie of gedrag.

De training is aangepast op de taak en werkinhoud van de veiligheidskundigen en leert je heldere teksten schrijven, zoals begrijpelijke werkinstructies en dit over te dragen aan collega’s.

De training is praktisch en resultaatgericht door te werken met eigen teksten. Er wordt gewerkt met teksten uit het vakgebied en voor een deel met eigen (meegebrachte) teksten.

Deze eendaagse training moet leden in staat stellen om een tekst op taalniveau B1 te schrijven.

Datum en tijdstip: Dinsdag 10 maart 2020 van 09:30 tot 16.30. Vanaf 09.00 uur inloop met koffie/thee.

Locatie
Napkins
Trasmolenlaan 5
3447 GZ Woerden

Begrijpelijk schrijven is voor alle leden toegankelijk. Er worden geen specifieke eisen gesteld.

De deelnamekosten zijn € 190 inclusief koffie/thee, lunch en verfrissingen op beide dagen.

Let op, er is slechts ruimte voor maximaal 12 deelnemers.

De training zal, bij voldoende belangstelling, meerdere keren per jaar georganiseerd worden. Andere data volgen binnenkort.


ANNULERINGSVOORWAARDEN
- Bij schriftelijke annulering tot vier weken voor aanvang van de training worden reeds betaalde kosten (minus € 50,- administratiekosten) gecrediteerd.
- Bij schriftelijke annulering tot twee weken voor aanvang bent u 50% van de kosten verschuldigd.
- Daarna is geen annulering meer mogelijk en wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.